PARTENER OFICIAL AL FEDERATIEI ROMANE DE CULTURISM SI FITNESS
CALIVITA OMEGA 3 CONCENTRATE, 100caps Extinde

CALIVITA OMEGA 3 CONCENTRATE, 100caps

Calivita Calivita

GS_CV0173

Nou

Acizii grasi omega 3 contribuie la mentinerea nivelului optim al trigliceridelor sanguine, ajuta la functionarea normala a sistemului nervos si a creierului, a inimii si mentinerea sanatatii ochilor.
Recomandat persoanelor care prezinta probleme cardiovasculare si ale tensiunii arteriale, copiilor si femeilor insarcinate.

Mai multe detalii

78,87lei

Cumpara de 150,00lei si vei avea transport GRATUIT!

Oamenii de stiinta au descoperit numeroasele beneficii ale uleiului de peste la inceputul anului 1970, cand un grup de medici danezi a observat la eschimosii din Groenlanda o incidenta extrem de mica a bolilor de inima si a artritelor, desi hrana pe care o consumau era foarte bogata in grasimi. Cercetarile intense efectuate au dus la descoperirea faptului ca doua dintre grasimile (uleiurile) consumate in cantitati mari de catre eschimosi, si anume EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexaenoic) au un efect extrem de benefic asupra sanatatii organismului. De asemenea, s-a observat ca in alimentatia eschimosilor, glucidele au o pondere mult mai mica decat proteinele si grasimile. In societatea moderna, se consuma, de asemenea, multe proteine si lipide, totusi, principala cauza a mortalitatii o constituie bolile cardiovasculare.
Deoarece, indiferent de zona geografica, continutul in lipide al unei alimentatii normale este aproximativ acelasi, s-a ajuns la concluzia ca sursa efectului protector este uleiul de peste. Demn de remarcat este faptul ca, in timp ce alimentatia eschimosilor contine peste 13% acizi grasi denumiti omega 3 (acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon), cea a danezilor contine doar 0,84%. La eschimosii care consuma carne de peste si de foca, aparitia infarctului miocardic este de aproximativ 400 de ori mai mica decat in societatile civilizate. Prin consumul acestor alimente, acizii grasi omega 3 se acumuleaza in organism in cantitati de cel putin zece ori mai mari decat in urma alimentatiei obisnuite.
Uleiul de peste are in compozitie acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic, care sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate in raspunsul imun, functionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara si scad riscul de ateroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard. Deoarece reduc vascozitatea sangelui, contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine, crescand aportul de oxigen al tesuturilor.
Este cunoscut ca, la diabetici, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare este de cinci ori mai mare. La eschimosi se constata un nivel scazut al lipidelor in sange si o toleranta normala la glucoza. In conditiile unui consum crescut de glucide (obisnuit in tarile occidentale), nivelul lipidelor in sange creste, iar toleranta la glucoza scade, favorizand astfel aparitia diabetului.
Cercetarile efectuate pe animale de catre medicul american David P. Rose au aratat ca acizii omega 3 pot preveni cancerul de san (care are o frecventa foarte scazuta la eschimosi), precum si cel de colon (intestin gros).
Revista medicala New England Journal of Medicine a publicat un studiu in care arata ca fumatorii care consuma peste se imbolnavesc mai rar de bronsita si emfizem pulmonar (uleiul de peste reduce inflamatia si contracareaza efectele nocive ale fumului de tigara). Autorul studiului a demonstrat ca fumatorii care consuma peste au un risc de a se imbolnavi de boli cronice pulmonare mult mai mic (bronsita – cu 33%, respectiv emfizem – cu 66% mai mic).
Consumul de ulei de peste ofera sperante si celor afectati de psoriazis. Cercetatorii japonezi au administrat acid eicosapentaenoic pacientilor suferinzi de psoriazis, iar acestia au inregistrat ameliorari dupa doua-trei luni de tratament, ameliorari care au persistat pe toata durata tratamentului.
Deoarece acizii grasi din uleiul de peste cresc sinteza de prostaglandine si prostacicline, au si efecte antiinflamatoare, fiind recomandati si in tratamentul inflamatiilor cronice (afectiunilor reumatismale). In aceste afectiuni, dupa cateva luni de tratament, s-a constatat ameliorarea certa a durerilor matinale.
Acizii grasi omega 3 actioneaza si asupra sistemului imunitar, crescand rezistenta la infectii. Se mai pot recomanda si in unele boli ale sistemului nervos (scleroza in placi). Administrarea uleiului de peste s-a dovedit utila si in protejarea pielii. Concentratia cea mai mare in acizi grasi nesaturati omega 3 o au somonul si heringul.
Atentie ! Acizii grasi nesaturati sunt deosebit de sensibili fata de radicalii liberi; de aceea, in paralel cu administrarea uleiului de peste sau a luminitei de seara (PrimRose Oil), se recomanda consumul de preparate antioxidante.

Scrie o recenzie

CALIVITA OMEGA 3 CONCENTRATE, 100caps

CALIVITA OMEGA 3 CONCENTRATE, 100caps

Accept

Site-ul Xnutrition.ro foloseste cookie-uri cu rolul de a optimiza navigarea si de a oferi servicii adaptate necesitatilor si intereselor fiecarui utilizator in parte. In caz contrar, acestea vor intra in vigoare de-indata ce inchizi aceasta notificare, derulezi pagina sau accesezi linkurile prezente.