PARTENER OFICIAL AL FEDERATIEI ROMANE DE CULTURISM SI FITNESS
Pret redus! Nou IM 100% PEA PROTEIN, 900g Extinde

100% PEA PROTEIN IM, 900g promo

Iron Maxx Iron Maxx

Nou

MOMENTAN INDISPONIBIL

100% Pea Protein contine izolat proteic din mazare, fiind o alternativa potrivita pentru cei care cauta proteine complete de origine vegetala.
- contine 100% izolat proteic din mazare
- 100% vegetal
- 80% proteine
- 4% carbohidrati
- 28% bcaa si glutamina
- cu indulcitori-sucraloza si stevia
- formula instant
- fara aspartam
- fara lactoza
- fara gluten
- fara conservati

Mai multe detalii

Cumpara de 150,00lei si vei avea transport GRATUIT!

Mazarea se numara printre cele mai vechi plante domesticite, fiind o cultura leguminoasa importanta la nivel mondial. Prin domesticirea stramosilor salbatici ai plantei s-a reusit obtinerea unor caracteristici care sa asigure supravietuirea si inmultirea acesteia in conditiile cultivarii de catre oameni. Printre aceste caracteristici se numara pierderea inhibitiei germinarii semintelor si pierderea dispersarii naturale a semintelor. Prima caracteristica permite inceperea germinarii semintelor imediat dupa ce acestea sunt semanate si udate, versus „asteptarea” unor conditii specifice. Secunda caracteristica este una foarte importanta pentru o planta salbatica, dar in cazul unei plante domestice reprezinta un impediment serios pentru recoltare. Astfel, in decursul timpului mazarea domesticita si-a pierdut capacitatea de a-si dispersa singura semintele, acestea ramanand in pastaie, aproape „asteptand” ca cineva sa le recolteze.
Plantele, inclusiv mazarea, sunt considerate producatori primari – fiind primele organisme dintr-un lant trofic care sintetizeaza diverse substante (glucide, lipide, proteine) folosind materii prime provenite din mediu. Aceste substante reprezinta apoi nutrienti pentru animale si oameni.
Obtinerea materiilor prime necesare pentru sinteza substantelor mentionate este facilitata si de simbioza dintre plantele terestre si fungi respectiv bacterii. Astfel, mazarea primeste „ajutorul” unor fungi si bacterii din sol care faciliteaza obtinerea unor minerale importante pentru ea, fosforul respectiv azotul – un element care este prezent si in proteine. In schimbul acestor servicii, mazarea ofera fungilor si bacteriilor nutrientii de care acestia au nevoie.
Plantele contin numerosi nutrienti, cel mai des asociate cu plantele fiind diversele glucide, lipide, vitamine si minerale. Plantele sintetizeaza si proteine, pornind de la aminoacizii obtinuti din diverse substante organice si compusii azotului obtinuti cu ajutorul bacteriilor.
Unul din modurile de a evalua proteinele este reprezentat de prezenta aminoacizilor esentiali in compozitia acestora – aminoacizi care nu pot fi sintetizati in organism si trebuie procurati din alimente. Proteinele de origine animala sunt bogate in aminoacizi esentiali (numite din acest considerent si complete), existand si diverse surse cum sunt carnea, laptele sau ouale. Proteinele din aceste alimente au si alte caracteristici definitorii, e.g. digestie mai rapida sau mai lenta.
Proteinele de origine vegetala sunt diferite din acest punct de vedere, deoarece multe proteine provenite din plante nu contin unul sau mai multi aminoacizi esentiali. Un mod de a obtine toti aminoacizii esentiali din surse exclusiv vegetale este combinarea mai multor plante in alimentatie.
Exista si cateva plante in ale caror parti edibile se gasesc toti aminoacizii esentiali, printre care se afla si mazarea. In semintele din pastaile de mazare se afla asa numitele proteine de depozitare. Aceste proteine sunt globuline, numite astfel datorita structurii lor globulare. In semintele de mazare s-au decelat trei tipuri de astfel de proteine: legumina, vicilina si convicilina. In vederea separarii proteinelor din semintele de mazare, acestea sunt macinate si apoi tratate cu diverse solutii in care sunt extrase proteinele, dar si alte componente nedorite prezente in seminte. Odata ce se obtine extractul brut, acesta este prelucrat in continuare pentru indepartarea componentelor nedorite si concentrarea proteinelor.
Comportamentul proteinelor din mazare in sistemul digestiv se situeaza intre cazeine, care sunt digerate lent si proteine din zer care sunt digerate rapid.
Proteinele au numeroase roluri in organism, printre acestea numarandu-se rolul energetic respectiv structural. Fac parte si din celulele musculare, gasindu-se in structura unor componente specifice ale acestora. Proteinele contribuie la mentinerea si cresterea masei musculare, fiind unul dintre nutrientii cei mai populari in randul sportivilor profesionisti si amatori.


Notificat MS Nr. 2299 / 04.08.2017

Scrie o recenzie

100% PEA PROTEIN IM, 900g promo

100% PEA PROTEIN IM, 900g promo

Accept Site use cookies