PERFORMANCE MICELLAR PROX, 908g Extinde

MICELLAR PROX, 908g

Nutrytec Nutrytec

Nou

Este un supliment pe baza de proteine din zer cu grad diferit de absortie, cazeina micelara si concentrat proteic din zer.
O portie ofera:
-40g proteine
-3,2g carbohidrati
-2,5 grasimi
-complex multienzimatic
-fara aspartam
-fara substante interzise
-testat antidoping

Mai multe detalii

102,65lei

Cumpara de 150,00lei si vei avea transport GRATUIT!

Nutrytec
Micellar Prox


Proteinele, alaturi de glucide si lipide, se numara printre principalele componente ale alimentelor, fiind numite colectiv macronutrienti; acestea pot avea doua „destinatii” odata ce ajung in organism – fie vor fi folosite pentru obtinerea energiei, fie vor deveni componente ale celulelor din organism (rol structural). Toate trei pot fi utilizate ca surse de energie, lipidele fiind cele mai „bogate” in energie (9 kcal / g), urmate de glucide si proteine, (fiecare cu 4 kcal / g). In ceea ce priveste rolul structural al celor trei, situatia este putin diferita, deoarece proteinele, glucidele si lipidele nu sunt interschimbabile, adica o glucida nu poate indeplini rolul structural al unei proteine dintr-o celula musculara.
Cantitativ, consumul de referinta pentru proteine se afla la urma acestei liste de trei, pe primul loc fiind glucidele (260 g / zi), urmate de lipide (70 g / zi). Consumul de referinta pentru proteine este de 50 g / zi, toate aceste valori referindu-se la un adult obisnuit. Valorile mentionate variaza in functie de mai multi factori, printre care se numara starea de sanatate sau tipul de activitate desfasurata – de exemplu in cazul efectuarii unor activitati fizice intense necesarul de nutrienti creste. Chiar daca sunt necesare in cantitati mai mici decat ceilalti macronutrienti, proteinele nu sunt mai putin importante, deoarece rolul lor specific le apartine in exclusivitate.
Proteinele sunt alcatuite din numeroase unitati mai mici, numite aminoacizi, legate intre ele in lanturi mai scurte sau mai lungi (catene) care pot avea diverse forme: globulara, fibrilara s.a. Aminoacizii contin carbon, hidrogen, oxigen, azot, si sulf. Toate aceste elemente sunt importante pentru activitatea biologica a proteinelor, insa in cele ce urmeaza vom prezenta cateva aspecte referitoare la azot.
Azotul este componentul cel mai abundent al atmosferei, azotul atmosferic fiind una din principalele surse de azot pentru plante, organisme care reprezinta principala sursa de azot pentru animalele ierbivore, realizandu-se un circuit al azotului in natura, in mod similar cu circuitul apei.
Plantele nu pot utiliza (fixa) azotul din atmosfera in forma in care se afla acesta deoarece este inert. Pentru a fixa azotul din atmosfera, plantele beneficiaza de ajutorul unor microorganisme, cum sunt bacteriile fixatoare de azot, care transforma azotul inert din aer in compusi ai acestuia, e.g. amoniacul, azotitii, azotatii. Aceasta transformare este posibila datorita unei enzime prezente in aceste microorganisme care contine pe langa componenta proteinica fier si molibden numita nitrogenaza.
Odata ce azotul este disponibil pentru plante, acestea il utilizeaza pentru sinteza proteinelor necesare pentru „functionarea” lor normala. Animalele au alte metode pentru a obtine azotul necesar lor – sub forma proteinelor sintetizate de plante. Animalele ierbivore consuma plantele si descompun proteinele gasite in acestea in aminoacizi care sunt utilizati apoi pentru sinteza de proteine specifice animalului in cauza.
Astfel se ajunge la proteinele de origine animala, care sunt prezente in alimentatia umana din cele mai vechi timpuri. Exista unele caracteristici care pledeaza pentru importanta proteinelor de origine animala in alimentatia umana, printre acestea aflandu-se continutul de aminoacizi esentiali si valoarea biologica.
Laptele este un aliment consumat la scara larga, fie ca atare sau procesat sub diverse forme, branza, iaurt, unt s.a. Principalele proteine din lapte sunt cazeinele (exista mai multe tipuri) si proteinele din zer (β-lactoglobulina, α-lactalbumina, albumina serica, imunoglobulinele, primele doua aflandu-se in proportia cea mai mare).
Produsul Micellar Prox fabricat de Nutrytec contine cazeina micelara si concentrat proteic din zer ca surse de proteine.
Cazeina este principala componenta a branzei, in cursul procesarii laptelui cazeinele separandu-se din lapte, deoarece nu sunt solubile in medii slab acide; proteinele din zer raman in solutie.
Cazeinele si proteinele din zer difera si din punct de vedere al digestiei: cazeinele sunt digerate mai incet, oferind un flux de aminoacizi pentru o perioada mai lunga dupa consum, in timp ce proteinele din zer se digera rapid si ofera un flux de aminoacizi la scurt timp dupa consum.
Proteinele, cel putin din punctul de vedere al sportivilor, sunt asociate cu muschii deoarece contribuie la mentinerea si cresterea masei musculare. Componentele specifice ale celulelor musculare responsabile pentru contractia musculara sunt alcatuite din proteine, astfel un aport corespunzator de proteine este de bun augur pentru cei cu un stil de viata activ.
Micellar Prox mai contine complexul multienzimatic DigeZyme® pe baza de amilaza, proteaza, lactaza, lipaza si celulaza care ajuta la digestia nutrientilor prezenti in compozitia produsului.

Instructiuni de utilizare: Se amesteca 50 g (2 cupe de 50 ml) cu 200 - 250 ml de apa. Consumati de 2 ori pe zi. Ingrediente: Cazeina micelara, concentrat proteic din zer de lapte, L-glicina, pulbere de cacao, emulgator (lecitina de soia), arome, indulcitori (acesulfam K si sucraloza) si DigeZyme® (complex multienzimatic pe baza de amilaza, proteaza, lactaza, lipaza si celulaza). ALERGENI: LAPTE ȘI SOIA. Poate contine urme de gluten, oua si peste. Contine cupa de dozare. Nu se recomanda pentru copii sau femei insarcinate.

Declaratie nutritionala
        Per 50 g    Per 100 g            Per 50 g    Per 100 g
Valoare    815 kJ /    1630 kJ /    Carbohidrati    3,2 g        6,3 g
energetica    195 kcal    390 kcal    din care
Grasimi    2,5 g        5,0 g        zaharuri    2,2 g        4,3 g
din care acizi                    Proteine    40 g        80 g
grasi saturati    0,9 g        1,8 g        Sare        1,0 g        2,0 g
                        DigeZyme®    50 mg        100 mg
* Continutul de sare se datoreaza exclusiv sodiului prezent in mod natural in produsele alimentare.

Notificat MS Nr. 2159 / 27.06.2017

Scrie o recenzie

MICELLAR PROX, 908g

MICELLAR PROX, 908g

Accept Site use cookies