PARTENER OFICIAL AL FEDERATIEI ROMANE DE CULTURISM SI FITNESS
OMEGA 3, 180 caps Extinde

OMEGA 3, 180 caps

Syntech Syntech

RXS214

Nou

SYN OMEGA 3, 180 caps

Acizii grasi nesaturati au rol in performantele sportive, avand efect anticatabolic, ajutand la recuperarea musculara dupa efort. Combinate cu un aport potrivit de proteine, ajuta la dezvoltarea masei musculare. Vitamina E este liposolubila cu rol in protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

O portie (3caps) ofera:
-3000mg ulei de peste
-540mg EPA
-360mg DHA
-6mg Vitamina E

Mod de administrare:1 capsula/3 ori per zi

Mai multe detalii

59,70lei

Cumpara de 150,00lei si vei avea transport GRATUIT!

Efectele benefice ale acizilor grasi nesaturati sunt cunoscute din anii 1970, fiind bazate pe observarea incidentei scazute a bolilor de inima si a artritelor la eschimosii din Groenlanda. Aceasta observatie parea la inceput contraintuitiva, data fiind ponderea pe care o au grasimile animale in alimentatia acestei populatii, similara sau chiar mai mare decat a populatiilor de pe continentul european si un aport de glucide mai scazut fata de populatia europeana. In ciuda acestei similitudini intre aportul de grasimi, starea de sanatate a eschimosilor era mai buna. Pentru a elucida diferentele aparent contradictorii, s-a procedat la compararea calitativa a grasimilor consumate de eschimosi si cele consumate de europeni, avand in vedere faptul ca nu existau diferente cantitative semnificative.
Pe baza cercetarilor efectuate, s-a ajuns la concluzia ca acizii grasi nesaturati (din care se remarca acidul eicosapentaenoic, abreviat EPA si acidul docosahexaenoic, abreviat DHA, denumiti si omega 3) prezenti in carnea de peste si foca reprezinta principalul motiv al incidentei reduse a bolilor cardiovasculare. In perioda de timp scursa de atunci s-au efectuat numeroase cercetari privind efectele benefice ale acizilor grasi nesaturati, acestia remarcandu-se multumita proprietatilor pe care le poseda.
Printre sursele cele mai bogate de acizi grasi nesaturati se numara semintele oleaginoase, nucile si carnea, respectiv uleiul de peste. Conform unor teorii, o parte insemnata din acizii grasi nesaturati prezenti in organismul pestilor provine la randul ei din alimentatia acestora, in special din fitoplancton.
Acizii grasi nesaturati sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate in raspunsul imun, functionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara, si astfel scad riscul de ateroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard. Deoarece reduc vascozitatea sangelui, contribuie la imbunatatirea conditiilor de circulatie sanguina, crescand aportul de oxigen al tesuturilor.
EPA si DHA contribuie la mentinerea tensiunii arteriale normale si la mentinerea concentratiei normale a trigliceridelor din sange á jeun.
DHA contribuie la functionarea normala a creierului si mentinerea vederii normale.
EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii.
Acizii grasi nesaturati au un rol si in performantele atletice, avand efect anticatabolic, ajutand astfel recuperarea musculara dupa efort. De asemenea, combinate cu un aport potrivit de proteine, ajuta la dezvoltarea masei musculare.
Vitamina E este o vitamina liposolubila cu rol in protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Aceasta protectie este posibila multumita interactiunilor dintre vitamina E si diversii radicali liberi, ca produsi intermediari ai metabolismului. Radicalii liberi care rezulta in urma diverselor procese fiziologice pot fi considerati un ”rau necesar”, avand in vedere faptul ca nu se poate evita formarea lor; totodata, radicalii liberi se pot forma si datorita unori factori externi. Organismul dispune de o serie de mecansime care au menirea de a proteja celulele de actiunea daunatoare a radicalilor liberi, printre care se numara si cele la care participa micronutrientii, cum este vitamina E sau seleniul. Acizii grasi nesaturati sunt sensibili la oxidare, combinarea lor cu un antioxidant ajutand la mentinerea lor intr-o stare nemodificata, putand astfel sa-si indeplineasca mai bine rolul.


Omega 3
180 capsule gelatinoase Cantitate neta 244,4 g
Supliment alimentar cu ulei de peste si vitamina E

Ingrediente active per capsula:
Ulei de peste 1000 mg
(18% EPA, 12% DHA, TG)
furnizand 160 mg EPA
105 mg DHA
Vitamina E (D alfa-tocoferol) 10 mg

Alte ingrediente: gelifiant – gelatina; agent de ingrosare - glicerina; solvent - apa purificata.................q.s.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, consumati 1 capsula de 3 ori per zi, impreuna cu mesele, in fiecare zi a saptamanii.

Atentie!

Consultati medicul inainte de a folosi acest produs daca urmati un tratament cu anticoagulante.

Notificat MS / CRSPT Seria AB / Nr. 1129 / 29.06.2015

Scrie o recenzie

OMEGA 3, 180 caps

OMEGA 3, 180 caps

Accept

Site-ul Xnutrition.ro foloseste cookie-uri cu rolul de a optimiza navigarea si de a oferi servicii adaptate necesitatilor si intereselor fiecarui utilizator in parte. In caz contrar, acestea vor intra in vigoare de-indata ce inchizi aceasta notificare, derulezi pagina sau accesezi linkurile prezente.