Pret redus! TERMOTEC L-CARNITINELIQUIDA, 1000ml Extinde

L-CARNITINE LIQUIDA TERMOTEC, 1000ml

Nutrytec Nutrytec

Nou

L-carnitina sporeste eficienta antrenamentelor, transforma lipidele in energie mecanica si contribuie la cresterea rezistentei organismului. Intarzie instalarea oboselii si epuizarii, L-carnitina este utilizata pentru mentinerea greutatii corporale.

O portie contine:
-2g L-carnitine
-0,46mg Vitamina B6
-produs testat antidoping
-fara substante interzise

Mai multe detalii

Timp ramas:

51,10lei

73,00lei

-30%

Cumpara de 150,00lei si vei avea transport GRATUIT!
    Pentru desfasurarea activitatilor de zi cu zi, organismul are nevoie, printre altele, de energie. In cazul organismului uman, aceasta energie provine din nutrientii care se gasesc in constitutia diverselor alimente. Nutrientii care pot joca rolul de ”combustibili” pentru organism sunt glucidele (carbohidratii), proteinele si lipidele (grasimile). Dintre acestea, lipidele aduc organismului un aport de 9,3 cal / g, in comparatie cu glucidele si proteinele, care aduc un aport de 4,1 cal / g.
    Pe langa substantele care joaca rolul de ”combustibili”, sunt necesare numeroase alte substante, dar si celule, tesuturi si organe specializate, pentru a face posibila ”arderea” acestor combustibili in vederea obtinerii de energie.
La nivel de organism, sistemul digestiv este cel care asigura digestia si absorbtia glucidelor, proteinelor si lipidelor din alimente, pentru ca acestea sa poata fi utilizate de organism. Odata ajunsi in sange, sistemul circulator face posibil transportul nutrientilor ”prelucrati” cu ajutorul sistemului digestiv la multitudinea de celule care alcatuiesc organismul.
    La nivel celular, organitele numite mitocondrii sunt responsabile de producerea energiei, lipidele (mai exact una din componentele lipidelor si anume acizii grasi) fiind supuse aici procesului de oxidare, proces facut posibil de numeroasele enzime si alte substante prezente in mitocondrie. Mitocondriile sunt organite celulare prevazute cu o membrana dubla, in interiorul carora se gaseste matricea mitocondriala; se presupune ca mitocondriile au provenit din bacterii care au patruns intr-o celula si au reusit sa supravietuiasca in interiorul acesteia, devenind cu timpul o parte esentiala a celulelor.
    Pentru a fi oxidati, acizii grasi trebuie sa ajunga in mitocondriile celulelor, traversand membrana dubla. Aceasta traversare este facilitata de L-carnitina, o substanta cu structura similara aminoacizilor, descoperita in anul 1905, produsa in mod natural in organism, in ficat si in rinichi, fiind sintetizata din aminoacizii lizina si metionina. Unii o clasifica in grupa aminoacizilor neesentiali. L-carnitina are un rol important in exercitiile fizice, deoarece in timpul antrenamentelor se produce o scadere a concentratiei de carnitina din sistemele de depozit (muschi, ficat, rinichi). Cele mai mari cantitati de carnitina se gasesc in muschi si in inima. Deoarece principalii utilizatori ai energiei sunt chiar muschii scheletici si inima, o cantitate insuficienta de carnitina va genera o slabiciune musculara si functionarea defectuoasa a cordului. In plus, grasimea neutilizata se va depune.
    In timpul unui antrenament de tip fitness, 50% din energia utilizata provine din metabolismul lipidelor, procentul fiind de 80% in cazul celor care practica sporturi de performanta. Energia necesara pentru functionarea indelungata a musculaturii este obtinuta aproape in exclusivitate prin arderea grasimilor si, in consecinta, randamentul maxim nu va fi posibil in lipsa carnitinei. Deoarece L-carnitina sustine activitatea inimii si a muschilor, si oboseala se va instala mai tarziu.
    In general, in timpul antrenamentelor, necesarul de carnitina depaseste cu mult capacitatea de sintetizare a organismului. L-carnitina sporeste eficienta antrenamentelor, deoarece are un rol hotarator in transformarea lipidelor in energie mecanica si contribuie la cresterea rezistentei organismului. Intarzie instalarea oboselii si epuizarii si participa la economisirea glicogenului din muschi in timpul antrenamentelor prelungite. Datorita efectului pe care il are in metabolismul lipidelor (procesul de ardere a grasimilor), L-carnitina este un component important al tuturor preparatelor moderne utilizate pentru mentinerea greutatii corporale.


Ingrediente active per dispozitiv de dozare (30 ml):
L - carnitina Base    2 g
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxina)    0,46 mg

Alte ingrediente: apa; acidifiant - acid citric; conservanti - benzoat de sodiu, sorbat de potasiu; colorant - galben auriu FCF, tartrazina; aroma; indulcitori - zaharina, sucraloza.....q.s.
Poate contine urme de gluten, oua, fructe cu coaja lemnoasa, peste, soia si lapte.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, luati 30 ml (1 dispozitiv de dozare) de 1 pana la 3 ori pe zi, de preferinta dimineata si cu o jumatate de ora inainte de antrenament.

Notificat MS / CRSPT Seria AB Nr. 1307 / 28.06.2016

Scrie o recenzie

L-CARNITINE LIQUIDA TERMOTEC, 1000ml

L-CARNITINE LIQUIDA TERMOTEC, 1000ml

Accept

Site-ul Xnutrition.ro foloseste cookie-uri cu rolul de a optimiza navigarea si de a oferi servicii adaptate necesitatilor si intereselor fiecarui utilizator in parte. In caz contrar, acestea vor intra in vigoare de-indata ce inchizi aceasta notificare, derulezi pagina sau accesezi linkurile prezente.