ALLST MAG 250 Pure Liquid

ALLST MAG 250 Pure Liquid

MAG 250 Pure Liquid fabricat de All Stars este un produs ce conţine magneziu şi vitamina C, doi nutrienţi esenţiali pentru stilul de viaţă solicitant al sportivilor.
    Mineralele au numeroase roluri în organismul plantelor şi animalelor, fiind prezente în compoziţia diverselor ţesuturi, cum ar fi oasele, participă la activitatea unor enzime, se regăsesc în structura clorofilei, menţin în limite fiziologice presiunea osmotică a mediilor lichidiene din organism şi reglează echilibrul acido-bazic al organismului.
    Magneziul este un element comun în mediu, fiind al treilea element ca abundenţă dizolvat în apa de mare, după sodiu şi clor. Îndeplineşte roluri importante în majoritatea celulelor, interacţionând cu compuşi cum ar fi acidul adenozintrifosforic (ATP, compus vital pentru metabolismul energetic) şi acizii nucleici (DNA şi RNA). Se găseşte şi în structura clorofilei din plante.
    În organismul adultului se află aproximativ 25-30 g magneziu, din care circa 60% se află în schelet. Restul se află în celule, predilect în mitocondrii şi nucleu, precum şi în spaţiul extracelular. Magneziul participă, alături de calciu şi fosfor, la asigurarea structurii de rezistenţă osoasă, contribuie la echilibrul electrolitic. Pentru sportivi este important prin implicarea sa în metabolismul energetic, energia fiind necesară tuturor proceselor vitale şi nu doar antrenamentelor; totodată este implicat în funcţionarea normală a sistemului nervos, oferind şi un suport „mental” antrenamentelor. Deoarece este implicat în funcţionarea normală a muşchilor, magneziul este esenţial pentru cei care doresc să efectueze exerciţii fizice mai mult sau mai puţin intense. Magneziul se poate dovedi util şi în perioada de după antrenament, deoarece contribuie la reducerea oboselii, dar şi la sinteza normală a proteinelor, componente esenţiale ale celulelor musculare.
    Vitaminele, „aminele vieţii” au primit acest nume datorită importanţei pe care o au în desfăşurarea normală a proceselor fiziologice. Chiar dacă nu toate vitaminele cunoscute astăzi sunt amine, cum este şi cazul vitaminei C, prima vitamină descoperită este o amină şi denumirea a rămas neschimbată de atunci. La fel ca şi în cazul mineralelor, marea majoritate a vitaminelor nu pot fi sintetizate în organism, de aceea acestea trebuie să ajungă în organism prin intermediul alimentelor consumate. Excepţii în acest sens sunt vitamina D, care se sintetizează în organism, dar doar sub acţiunea razelor ultraviolete, şi vitamina K – sintetizată în cantităţi mai mici de unele bacterii din flora intestinală.
    Istoria vitaminei C este legată şi de voiajele maritime, sau mai exact de lipsa acesteia. Proviziile care „supravieţuiau” un voiaj îndelungat pe mare erau în general alimente conservate, prin uscare, afumare sau sărare. Fructele şi legumele proaspete, în care se găseşte şi vitamina C, lipseau din alimentaţia marinarilor, ducând astfel la apariţia unei boli numite scorbut. În secolul XVIII s-a observat că dacă în alimentaţia marinarilor se includ fructe precum lime sau lămâi sau varză murată, această boală nu apare; astfel s-au obţinut mai multe informaţii despre importanţa alimentelor în menţinerea sănătăţii.
    Pe lângă participarea sa la sinteza normală a colagenului şi menţinerea sănătăţii pielii şi gingiilor, a cărei lipsă a fost constatată de marinari, vitamina C este implicată în numeroase procese fiziologice importante pentru funcţionarea normală a organismului. Astfel, ea este implicată în metabolismul energetic normal, funcţionarea normală a sistemului nervos şi reducerea oboselii. Pe lângă acestea, are un rol important în protecţia celulelor împotriva stresului oxidativ; compuşi instabili, cum sunt speciile reactive de oxigen, care pot distruge formaţiunile celulare sau chiar întreaga celulă sunt produşi şi în cadrul proceselor metabolice normale, inclusiv în timpul activităţilor fizice. Organismul dispune de mai multe mecanisme pentru a face faţă acestor compuşi instabili, printre care se numără şi unele vitamine.
    MAG 250 Pure Liquid este disponibil sub formă de fiole cu lichid, având aromă de lămâie.



MAG 250 Pure Liquid – Lemon
Lichid. Cantitate netă 25 ml
Supliment alimentar cu magneziu şi vitamina C – aromă de lămâie
Cu zaharuri şi îndulcitori.

Ingrediente active per fiolă (25 ml):
Magneziu    250 mg
Vitamina C    120 mg


Alte ingrediente: apă; fructoză; acidifiant – acid lactic; concentrat din suc de lămâie; aromă; conservant – sorbat de potasiu; îndulcitori – ciclamat de sodiu, zaharină.................q.s.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 fiolă (25 ml) de MAG 250 Pure liquid per zi, amestecată cu apă (aprox. 250 ml), înainte sau după antrenament. Agitaţi bine fiola înainte de consum.

Atenţie!
Dacă sunteţi însărcinată, doriţi să deveniţi însărcinată, alăptaţi, luaţi orice fel de medicamente sau suferiţi de orice afecţiune, consultaţi medicul înainte de a utiliza produsul.

Notificat MS / CRSPT Seria AB Nr. 1291 / 21.06.2016

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: RXS188
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 3,39Lei
Cantitate minimă de comandat pentru acest produs este de 100